Sponsoren

 

Waarom sponsoren?

Dit alternatieve en vernieuwende woonconcept verenigt een aantal woonoplossingen op een erg creatieve manier. Door te gaan KAS-wonen (Koters Apart en toch Samen) bieden we als gescheiden gezin onze gemeenschappelijke kinderen opnieuw 1 plek. Vanuit hun slaapkamer gaan ze links naar de woonruimte van mama, en rechts naar de woonruimte van papa. Dit verhoogt niet alleen actief het welbevinden van de ‘koters’ in kwestie; het verlaagt ook de zorglast voor ons als ouders. Daarnaast wordt o.a. door het delen van ruimtes een woning aankopen na een scheiding, toch betaalbaar.

Daarnaast doen we aan ‘hoopverlening’, door KOkonkamers te gaan creĆ«ren. Dat zijn ruimtes die een warme plek bieden aan mensen die dat nodig hebben. Wij mikken enerzijds op jongeren die vanuit de Bijzondere Jeugdzorg komen. We zien immers dat veel jongeren een tussenstap nodig hebben vooraleer ze volledig zelfstandig gaan wonen. Onderzoek wees uit dat een degelijke woning voor deze doelgroep een erg grote invloed kan hebben op de kwaliteit van hun verdere leven. Dit wordt ook het Housing First-principe genoemd.

Daarnaast voorzien we een KOkonkamer voor jonge ouders die in een relatiebreuk zitten. Ook voor deze doelgroep is dit soort van initiatieven hoogstnoodzakelijk. Zij bevinden zich immers vaak in een situatie waarbij ze plots uit de gezinswoning moeten, tijdelijk, deeltijds of definitief. Een betaalbare plek om te kunnen landen en van daaruit hun leven op orde te brengen is dan cruciaal.

 

En de return?

Omdat dit zulk uniek en innovatief project is, is er veel interesse in ons verhaal. We contacteren ook actief zelf de media om ons verhaal te helpen verspreiden. Dit moet immers een blauwdruk worden voor andere projecten.

Bij sponsoring kan je rekenen op naamsvermelding op verschillende manieren:

  • op de website
  • in de blogpost(s) via Instagram en Facebook
  • in artikels in verschillende algemene media (bvb artikel voor Maison Slash, online magazine en webportaal voor creatieve ouders)
  • in artikels via gespecialiseerde partners, zoals Ecobouwers en LABLAND
  • in subsidiedossiers, bijvoorbeeld Provincie Antwerpen (vernieuwend wonen voor bijzondere doelgroepen). Denk daarbij aan naamsbekendheid op grotere schaal; dit project wordt dan gebruikt als best practice voor andere steden en gemeenten;
  • in naamsbekendheid via samenwerkingen met andere partners, zoals Oak Tree vzw (zij zijn bezig met huisvesting voor bijzondere doelgroepen, en hebben een vastgoedpartner, die ook bouw- en renovatieprojecten voor hen wil doen)
  • door vermelding in lezingen die ik voor het CAW ga doen, voor alle Vlaamse scheidingsbemiddelaars, om deze vernieuwende woonvorm bekend te maken
  • door vermelding op de raamtekening die bij de inhuldiging van het project op het raam aan de straatzijde zal worden gezet (cfr https://www.instagram.com/p/CJYTfe-h3mM/)
  • ….

Neem zeker even contact op, om nog andere mogelijkheden te bespreken!