Rust én Pannenkoeken

Het leven van ouders zit vol met uitdagingen: kinderen opvoeden en ondersteunen, een fijne en gebalanceerde relatie uitbouwen, energie in je job steken (en er hopelijk ook uithalen!), vriendschappen onderhouden, én voldoen aan allerlei verwachtingen vanuit onze omgeving,…
Om van onze eigen verwachtingen nog maar te zwijgen.
We willen de pannenkoeken, maar hebben ook de rust broodnodig.
Vaak is de druk te groot, en gaat het alarm te laat af. Of we relativeren de stress en doen gewoon door. ‘Van den aanpak’, noemen ze dat.
Deze vorming geeft ouders meer inzicht in hun eigen stressignalen en stressoren (of stressfactoren), om dan heel hands-on te gaan zoeken naar manieren om enerzijds de lat een beetje lager te leggen, maar daarnaast evengoed ook te zoeken wat jouw omgeving of context daarin kan betekenen.
En dan concreet:
gedurende 2 sessies van 2u werken we in de eerste workshop vanuit een stuk theorie en kader, om die dan toe te passen op jezelf. In de weken tussen de workshops ga je hier heel concreet mee aan de slag. Je krijgt ook een werkschriftje, waarin je je proces bijhoudt.
Tijdens de tweede workshop kijken we naar de conclusies die jij kan trekken, en hoe je hier heel praktisch mee aan de slag kan. We maken ook ruimte voor onderlinge uitwisseling. 
Tussen de 2 sessies door kan er op vraag een online terugkoppelmoment gepland worden.
Verwacht tenslotte geen grote transformaties, maar kleine inzichten en technieken die wél een heel groot verschil kunnen maken. 
Less is more! Want hebben we dat niet net te leren?

Wanneerisda?

Binnenkort start een nieuwe reeks. Deze gaat live door, tenzij live een beter optie is voor alle deelnemers. De live workshops gaan door in Antwerpen. Je kan je inschrijven door even een bericht te sturen.

Wakostda?

Je betaalt €90 voor de twee sessies en het werkschrift.

Wamoetiknogweten?

Ikzelf ben, naast ervaringsdeskundige, ervaren procesbegeleider in verschillende thema’s. Ook geef ik les aan studenten Orthopedagogie. Voor docenten ontwikkelde ik naar analogie met ‘Rust en Pannenkoeken’ de vorming ‘Doceren en Doseren’.

Mijn bio lees je hier.

Ik vorm groepjes van maximum 6 deelnemers. Er zijn verschillende mogelijkheden qua dag en tijd; je kan jouw mogelijkheden aangeven bij je inschrijving.